ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Екс-б'ютівець розповів про порядок формування передвиборного списку "Батьківщини"

У партії існували критерії, які Тимошенко озвучила, ще коли була на волі.

Екс-б'ютівець розповів про порядок формування передвиборного списку "Батьківщини"
Фото: gazeta.ua

Екс-б'ютівець Сергій Міщенко розповів про інтриги всередині партії, а також про те, як формувався документ із прізвищами депутатів.

За його словами, існували критерії, які Юлія Тимошенко озвучила, ще коли була на волі, і за якими мали формувати партійний список, пише Сегодня.

"Існували списки, які складало керівництво фракції та передавало лідерові партії, зокрема у в'язницю. У них фіксували: відвідування депутатом засідань фракції та парламенту, участь у засіданнях експертної ради, яка розглядала законопроекти, пропозиції про голосування для фракції, активність під час акцій, які організовувала партія, відвідування судових засідань на процесі Тимошенко, чергування ночами в наметовому містечку і біля Українського дому, участь у блокуванні трибуни. Підсумовування балів за цими критеріями мало визначити місце в списку. Аж до останньої перед з'їздом ночівлі депутатів біля палати Тимошенко в лікарні нам постійно озвучували, що саме вони ляжуть в основу списку. Ба більше, тим 20 нардепам, які ночували в лікарні, Юлія Тимошенко особисто переказала, що ніколи їх не зрадить і вони будуть у списку. У підсумку з 20-ти в прохідній частині опинилися максимум 5", - сказав він.

Варто зазначити, що Сергієві Міщенку дістався непрохідний 142-й номер у списку "Батьківщини" на виборах-2012.

Також, за словами депутата, Тимошенко не пішла б на те, щоб людей, над якими висять кримінальні статті, залишити поза парламентом. "Я маю на увазі Шкіля, Болюру, Шаго і Гримчака (№№87, 88, 93 і 91; Болюра і Шаго проходять у справі ЄЕСУ, Гримчак - у справі про димові шашки під час ратифікації Харківських угод. - Авт.). Сподіваюся, вони все-таки в парламент потраплять", - відповів Міщенко.

Нагадаємо, 30 липня з'їзд Об'єднаної опозиції "Батьківщина" затвердив список кандидатів на парламентських виборах, які відбудуться в жовтні. Першу п'ятірку списку утворили Тимошенко Юлія Володимирівна, Яценюк Арсеній Петрович, Гриценко Анатолій Віталійович, Турчинов Олександр Євгенович і Луценко Юрій Віталійович.

Народний депутат Сергій Міщенко вийшов з фракції, щойно дізнався, що у виборчому списку "Батьківщини" він під 142-м номером, що не гарантує йому потрапляння до Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram