ГоловнаПолітика

Саламатін оптимістично дивиться на будівництво українського "Корвета"

Міністр оборони запевняє, що Україна зберегла кораблебудівну школу.

Саламатін оптимістично дивиться на будівництво українського "Корвета"
Фото: http://podrobnosti.ua

У будівництві українського військового корабля класу "Корвет" спостерігається "очевидний прогрес, його майбутнє доволі оптимістичне".

Про це міністр оборони України Дмитро Саламатін заявив у Севастополі, де взяв участь у святкуванні Дня флоту України та Дня Військово-морського флоту Росії.

"Продовжуємо будівництво, продовжуємо активно прогрес. Якщо порівняти, що було на початку року, і що зараз, то прогрес очевидний. І плюс до цього - ми провели велику роботу із заміщення імпортних компонентів і складових корвета на продукцію вітчизняного виробництва. Отже, зберігаємо і примножуємо робочі місця", - сказав Саламатін.

На його думку, перспективи у проекту "Корвет" "найкращі".

Міністр зазначив, що Україна здатна будувати кораблі високої складності.

"Україна може будувати кораблі й будуватиме їх ще багато років найвищої складності. Я вам це заявляю з усією відповідальністю. Школу ми зберегли", - зазначив голова оборонного відомства.

Нагадаємо, раніше Секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Клюєв заявляв, що Україна почала набирати хороші темпи відновлення рівня оснащеності власної армії технікою та озброєнням. За його словами, 2012 року буде введено в дію 15 кораблів. І в першу чергу проведено велику роботу в рамках програми "Корвет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram