ГоловнаПолітика

Україна вимагає від ЄС пояснень через відмови у візах

Костянтин Єлісєєв заступився за Ірену Карпу.

Україна вимагає від ЄС пояснень через відмови у візах
Константин Елисеев
Фото: 1tv.ru

Посол України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв направив лист єврокомісару, в якому висловив невдоволення через низку випадків відмов країнами ЄС у візах українцям.

Як повідомили УНІАН джерела в Єврокомісії, про це йдеться у його листі на ім'я комісара ЄС з питань внутрішніх справ Сесілії Мальмстрем.

У своєму листі посол висловлює стурбованість останніми тенденціями в практиці видачі віз українцям деякими країнами-членами ЄС.

Так, Єлісєєв нагадав нещодавню відмову італійського посольства видати візи членам Паралімпійської збірної України - посольство нібито вимагало від водіїв надати великий перелік документів, деякі з яких навіть не видаються в Україні.

Також посол висловив невдоволення через відмову німецького посольства у видачі віз українському фотографу Артуру Бондарю, який збирався відвідати свою фотовиставку в Берліні, і відомому літератору Ірені Карпі.

Крім того, Єлісєєв зазначив, що французьке посольство вимагало від членів офіційної української делегації подавати заявки на візи не безпосередньо, а через посередницьку компанію.

"Хто реально хоче щось зробити, шукає шляхи, інший - шукає виправдання. Тим часом як бюрократія не втрачає можливостей для пошуку виправдань, я щиро вірю, що такий підхід кидає виклик самому духу Угоди про спрощення оформлення віз між Україною та ЄС і навіть самому визначенню "спрощення", - наголошується в листі.

"Саме тому я закликаю до більш сильної й активної позиції Європейської комісії в забезпеченні поваги до людської гідності українського народу", - зазначив Єлісєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram