ГоловнаПолітика

Я програв вибори, тому що тягнув Україну в ЄС, - Лех Валенса

Екс-президент Польщі зазначає про неготовність Євросоюзу прийняти Україну до своїх лав.

Я програв вибори, тому що тягнув Україну в ЄС, - Лех Валенса
Фото: thefamouspeople.com

Під час свого президентства Лех Валенса намагався зробити Україну членом ЄС.

Про це він заявив під час відкриття Вроцлавського глобального форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

"Ось чому я програв вибори. Це було помилкою", - заявив екс-президент Польщі.

За його словами, сьогодні ЄС має надто багато власних проблем, щоб прийняти Україну і Білорусь. "Ми повинні підтримувати ці країни. Питання, чи готова Європа допомогти Білорусі й Україні, коли Росія припинить постачання енергоносіїв у ці країни. Не робімо їм ведмежої послуги", - закликав Лех Валенса, додавши, що "без України не буде Європи".

Відповідаючи на питання про головні виклики для світу, колишній президент Польщі заявив, що це реформи демократичної системи і механізмів капіталізму.

"Роздроблення великих, глобальних монополій і широке розповсюдження підприємництва - це зміни, які необхідні для розвитку Європи", - заявив він.

Також, за словами Валенси, сучасні технології дозволяють нам мати необмежений контроль над чиновниками і політиками. "Ми живемо у час зміни епох - з епохи війни, революцій на епоху глобалізації, інформації", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні розпочав свою роботу Вроцлавський глобальний форум (Польща). Одна із секцій форуму присвячена українському питанню - "Україна: балансування на межі".

Україну на форумі представляють перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, радник президента Ганна Герман, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. У заході також бере участь делегація Інституту Горшеніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram