ГоловнаПолітика

Україна не ручається за Femen під час чемпіонату, - Єльченко

Посол зазначив, що активістки завжди "несподівано нападають із-за рогу".

Україна не ручається за Femen під час чемпіонату, - Єльченко
Фото: rian.ru

Україна готова гарантувати безпеку під час Євро-2012, проте не може запевнити, що запобіжить несподіваним публічним акціям жіночої групи Femen під час чемпіонату.

Про це в п'ятницю на прес-конференції в Москві заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Володимир Єльченко.

"До акцій Femen не може бути готовий ніхто, тому що вони завжди несподівано нападають із-за рогу. Якщо їм вдалося залізти на дах "Газпрому", то немає такого місця, де їх не було б. Їм залишилося потрапити в Білий дім у Вашингтоні для повного щастя", - пожартував посол.

Водночас посол зазначив, що Україна готова гарантувати безпеку під час Євро-2012.

"Усі наші спецслужби й урядові органи готові гарантувати безпеку під час Євро-2012. Вони пройшли спеціальну підготовку, в тому числі спільно з УЄФА й Інтерполом, а також із колегами з країн-учасниць Євро", - сказав Єльченко.

Єльченко повідомив, що порядок під час чемпіонату забезпечуватимуть тисячі міліціонерів.

"Найбезпечнішим місцем під час чемпіонату будуть стадіони та зони навколо них", - зазначив він. За його словами, працює також спеціальна програма відстеження агресивних уболівальників із різних країн.

Раніше Володимир Єльченко не відкидав, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв може відвідати півфінальний матч Євро-2012 в Донецьку 27 червня.

Як уже повідомляли, активістки українського жіночого руху Femen напередодні Євро-2012 провели низку публічних акцій протесту проти секс-туризму в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram