ГоловнаПолітика

Тимошенко має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Не чекаючи на розгляд касаційної скарги.

Тимошенко має намір звернутися до Європейського суду з прав людини
Фото: www.segodnya.ua

Засуджена екс-прем'єр України Юлія Тимошенко не чекатиме на розгляд касаційної скарги в "газовій справі" і має намір звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомив її захисник Сергій Власенко у вівторок.

"Я звертаюся до Януковича: якщо ви думаєте, що сьогоднішнім рішенням ви закрили нам дорогу у Європейський суд, ви помиляєтеся. Сьогоднішнє засідання ми вважаємо остаточним рішенням і йдемо в Європейський суд з прав людини", - сказав захисник Сергій Власенко журналістам у вівторок.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у вівторок переніс розгляд касаційної скарги на вирок Тимошенко на 26 червня у зв'язку з її відсутністю на судовому засіданні, а також у зв'язку з необхідністю вивчити додаткові матеріали.

Захист вважає, що влада так намагається затягнути винесення рішення у справі Тимошенко.

"Сьогоднішнє засідання ми вважаємо остаточним рішенням і йдемо в Європейський суд з прав людини", - сказав Власенко.

Як відомо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів між "Нафтогазом України" та "Газпромом" 2009 року. Апеляційний суд у грудні залишив вирок без змін, того самого місяця екс-прем'єрку етапували в Качанівську колонію Харкова для відбування покарання. Захист Тимошенко в лютому подав до Вищого спеціалізованого суду України з кримінальних і цивільних справ касацію на вирок Печерського суду щодо "газової справи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram