ГоловнаПолітика

"Свобода": спецслужби нам "шиють" дніпропетровські вибухи

Радника лідера "Свободи" декілька годин допитували в управлінні СБУ.

"Свобода": спецслужби нам "шиють" дніпропетровські вибухи
Фото: http://transkarpatia.net

Радника Олега Тягнибока Андрія Денисенка сьогодні декілька годин допитували в Дніпропетровському обласному управлінні СБУ як свідка у справі про вибухи, які сталися у Дніпропетровську

Про це повідомили в прес-службі ВО "Свобода".

"Зміст запитань, які мені ставили, чітко підтверджує спроби спецслужб сфабрикувати версію про причетність опозиції, зокрема "Свободи", до організації терактів у Дніпропетровську", - зазначив А. Денисенко.

"Мене цілком серйозно запитували, чи виготовляв я коли-небудь вибухові речовини або вибухові пристрої, чи маю який стосунок до організації та здійснення терактів. І це при тому, що всім у Дніпропетровську відома моя позиція щодо застосування винятково конституційних і ненасильницьких методів політичної боротьби. Питання щодо діяльності ВО "Свобода" мали відкрито тенденційний характер, щоб надалі нашу партію можна було трактувати як незаконне воєнізоване формування. Зокрема, запитували, чи не використовують у нашій організації прізвиська та псевдоніми, або чи немає серед членів партії екстремістськи та радикально налаштованих осіб", - сказав А. Денисенко.

"Відповідаючи на запитання, що мені відомо про осіб, які здійснили теракти, я висловив свою думку, що за ними можуть стояти спецслужби Росії, зацікавлені в дестабілізації ситуації в Україні, або партія влади", - заявив свободівець.

Нагадаємо, 27 квітня в центрі Дніпропетровська пролунали 4 вибухи, внаслідок яких постраждала 31 особа, в тому числі 10 дітей.

За фактами вибухів порушено кримінальну справу згідно з ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram