ГоловнаПолітика

Екс-помічник Януковича украв 620 млн грн

СБУ завершила розслідування кримінальної справи про розкрадання коштів Фонду гарантування вкладів на суму 620 млн грн. У рамках слідства встановлено, що ці кошти розікрала група осіб на чолі з власником банків "Національний стандарт", "Європейський" і "Володимирський" Павлом Борульком.

Екс-помічник Януковича украв 620 млн грн
Павел Борулько
Фото: unian.net

Про це пише видання "КоммерсантЪ-Украина".

Слідчі СБУ оприлюднили схему розкрадання грошей ще в листопаді минулого року. Відповідно до неї, за день до відкликання банківських ліцензій у банках відкрили 1339 рахунків, на які документально зарахували кошти, котрих не існувало. Після відкликання ліцензії група осіб на чолі з Борульком, стверджує слідство, зажадало від ФГВ компенсувати кошти вкладників. Торік СБУ повідомляла про суму 444 млн, тепер же, як стало відомо виданню, сума зросла до 620 млн.

Окрім того, за інформацією видання, у березні цього року СБУ порушила справу проти Павла Борулька, який за попередньою змовою з одним із народних депутатів організував розкрадання 2009 року коштів Національного банку на загальну суму 315 млн грн. При цьому слідство, як стверджують джерела, наразилося на шантаж і погрози на свою адресу, а в одного зі співучасників вилучено план протистояння слідству і компрометації керівництва СБУ.

Наразі Павло Борулько перебуває в Білорусі під вартою співробітників КДБ. Українська сторона передала документи для його екстрадиції.

За інформацією з відкритих джерел, Борулько - чоловік племінниці дружини екс-генпрокурора Олександра Медведька.

2007 року Борулька призначили помічником прем'єра Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram