ГоловнаПолітика

Міністра Тимошенко посадили на три роки

Колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука, який працював в уряді Юлії Тимошенко, засуджено до трьох років позбавлення волі за перевищення влади.

Міністра Тимошенко посадили на три роки
Фото: news.online.ua

Відповідне рішення ухвалив сьогодні суддя Солом'янського районного суду Києва Володимир Мельник.

"Суд визнав винним Філіпчука за частиною третьою статті 365 Кримінального кодексу України, засудивши його до трьох років позбавлення волі і змінивши запобіжний захід із підписки про невиїзд на утримання під вартою. Його було взято під варту в залі суду і відправлено в ізолятор", - повідомив адвокат екс-міністра Микола Шупеня.

Він пояснив, що Філіпчука засудили за перевищення влади і посадових повноважень під час укладання угоди з юридичною фірмою Astapov Lawyers про надання Мінприроди консультацій з приводу розірвання угоди, укладеної між урядом України і компанією Vanco International ltd. про розробку шельфу Чорного моря.

Адвокат зазначив, що подаватиме апеляцію, оскільки вважає "абсурдним" рішення суду.

Шупеня сказав, що його клієнт виконував доручення Кабміну, зокрема екс-прем'єра Юлії Тимошенко."Там були окремі доручення і прем'єр-міністра, і розпорядження Кабінету Міністрів, причому неодноразові. Усі ці матеріали ми брали із собою, їх досліджував суд, але, на жаль, не врахував", - сказав адвокат.

Як повідомляли, у грудні 2010 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Філіпчука за ознаками зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram