ГоловнаЕкономікаДержава

Рада прийняла в першому читанні законопроект про реструктуризацію боргів ТКЕ

Документ підготують до другого читання в прискореному режимі.

Рада прийняла в першому читанні законопроект про реструктуризацію боргів ТКЕ
Фото: obozrevatel.com

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про реструктуризацію боргів теплопостачальних, теплогенеруючих підприємств і водоканалів.

За ухвалення відповідного законопроекту №5273 проголосували 265 народних депутатів. Також 228 голосами було підтримано пропозицію підготувати законопроект до другого читання за прискореною процедурою.

Законом запропоновано реструктуризувати заборгованість тепло- і водопостачальних підприємств за спожиту електричну енергію і газ, накопичену станом на 1 липня 2016 року. Підприємствам ТКЕ нададуть відтермінування на п'ять років для виплати боргів. Штрафи, нараховані на 1 липня через борги, спишуть.

Як наголошено в пояснювальній записці до документа, заборгованість підприємств ТКЕ за газ станом на 1 липня 2016 року становила 18,7 млрд грн. Штрафи за прострочення становлять ще 4,5 млрд грн.

Законопроект підготовлено урядом.

Нагадаємо, зараз рахунки 104 підприємств теплокомуненерго України, в тому числі "Київенерго", арештовано через борги, накопичені через несвоєчасні розрахунки з ТКЕ за різницю в тарифах.

Верховна Рада вже намагалася врегулювати це питання. Однак президент ветував прийнятий у липні закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram