ГоловнаЕкономікаБізнес

Проти запорізьких митників порушили справу на 40 млн гривень

У кримінальному провадженні фігурує в.о. голови Запорізької митниці.

Проти запорізьких митників порушили справу на 40 млн гривень
Олег Суршко
Фото: http://zp.sfs.gov.ua/

Органи прокуратури порушили кримінальне провадження в зв'язку з нанесенням посадовими особами Запорізької митниці збитків державі на 40 млн грн.

"Органи прокуратури почали кримінальне провадження за фактом нанесення збитків державі на загальну суму близько 40 млн грн, і це пов'язано з діями посадових осіб і приватних підприємств, які зловживають своїми повноваженнями при потуранні посадових осіб митного поста "Запоріжжя Центральний" і виконувача обов'язків голови Запорізької митниці Суршка (Олег Суршко, - ред.), навмисне шляхом внесення недостовірних відомостей до митної декларації ... порушують чинне законодавство", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

За його словами, йдеться про те, що службові особи приватних підприємств за сприяння митників і безпосередньо керівника Запорізької митниці не оплачували митні платежі і таким чином занижували митну вартість у деклараціях.

Кримінальне провадження ведеться за ст.364 (зловживання владою або службовими повноваженнями) Кримінального кодексу України.

Куценко уточнив, що це кримінальне провадження фактове, але у внесеній до ЄРДР інформації вказано прізвище в.о. голови Запорізької митниці, "умисні дії якого разом з групою призвели до заподіяння збитків державі".

Нагадаємо, Кабінет Міністрів має намір передати в управління спеціалізованим іноземним компаніям Волинську, Львівську, Чернівецьку та Закарпатську митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram