Одеське продовження грантового марнотратства

ЛГБТ-активісти планують провести черговий ряд заходів на цей раз вже в Одесі. Цікаво, чи використають і на цей раз тисячі міліціянтів і спецназу для забезпечення спокою? Справа зовсім не у рухах, які намагатимуться зірвати цей захід, а у тисячах співробітників МВС, які цьому перешкоджатимуть, адже масова охорона таких акцій є справою недешевою, особливо коли йдеться про тисячі спецназівців і поліцейських. Чому на таке мають йти гроші пересічного платника податків, який найчастіше гетеросексуальний, а часто і радикально налаштований проти таких заходів?

Фото: Макс Требухов

Спадає на думку аналогічна річ у Великій Британії: там в одному з міст запустили проект, в рамках якого по місту їздить спеціальний поліцейський автомобіль з наклейкою кольору веселки, а ви можете поскаржитись на своїх гомофобних знайомих працівнику поліції, який в ньому їздить. Нібито цікаво, навіть прикольно і модерно, але знову ж таки: все за гроші платників податків, які у більшості своїй є гетеросексуалами, а дуже часто і гомофобами.

Отож, навіщо нам такий парад? Нам нібито кажуть, що таке ставлення до ЛГБТ-проблематики очевидно допоможе нам увійти в ЄС. Але знову ж таки, стукають по столу і постійно нагадують, що справа саме в економіці і у корупції в нашій державі… Чомусь досі жодна впливова особа ЄС не висловилася щодо того, що саме нетолерантність до ЛГБТ у суспільстві породжує крах усіх європерспектив України найближчим часом. Усі вперто говорять про економіку, кумівство та нецільове використання коштів. Отож, чи буде цільовим використати чергову купу коштів на гей-пропаганду в державі, де величезна кількість населення живе за межею бідності? Де не вистачає нормальних безкоштовних курсів англійської мови, де існує велика загроза екологічного характеру, особливо в промислових містах через викиди в повітря, де купа пам’яток архітектури (в тому числі і занесених до списку Юнеско) знаходяться в аварійному стані – чи буде тут доречним витратити купу грошей на рекламу, борди, круглі столи і інші заходи, оплачені з коштів благодійних фондів допомоги Україні, особливо знаючи те, що дуже велика частина грантових коштів в нашій країні стабільно розкрадається?

Питання про гей-парад і його доцільність постає знову. І вкотре воно риторичне.

Всеволод Шаманич Всеволод Шаманич , Журналіст, співзасновник проекту "Українська мрія"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram