ГоловнаБлогиБлог Тараса Токаря

Куди Держказначейство поділо майже мільйон гривень сільських забудовників?

15 листопада цього року Полтавський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, який займається кредитуванням сільських забудовників, виставив претензію на суму в понад 1 мільйон гривень до Головного управління Державної казначейської служби в Полтавській області.

Недобудований дім в Полтавській області
Фото: kiev.olx.com.ua
Недобудований дім в Полтавській області

Управління Держказначейства без жодних пояснень затримує кошти в сумі 966500 гривень, які реально є на рахунках фонду і які мають бути перераховані з цих рахунків на кредитування сільських забудовників Полтавщини. З них: 550 тис. грн. – сума основного боргу по коштах державного бюджету та 416 тис. 550 грн. – сума основного боргу по коштах місцевого бюджету.

Враховуючи те, що управління Держказначейства порушило своє зобов’язання своєчасно здійснювати розрахункові операції відповідно до договору з фондом, останній вимагає від управління виплатити йому крім основного боргу ще і штрафні санкції – пеню та штрафи за прострочення зобов’язань.

Загальна сума претензії склала 1 млн. 35 тис. 74 грн.

Станом на 3 грудня, офіційної реакції з боку Держказначейства ще не було.

Сподіваюся, що обласне управління Держказначейства перерахує кошти фонду сільським забудовникам Полтавщини без судової тяганини, а перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Животенко, який є куратором вищезгаданого фонду, прискорить вирішення цієї проблеми.

Тарас Токар Тарас Токар , Суспільно-політичний активіст, блогер
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram