ГоловнаБлогиБлог Тараса Токаря

Чи нестимуть тепер маршрутки ще більшу небезпеку?

Зі здивуванням я сприйняв новину про те, що Президент України Віктор Янукович підписав закон про підвищення штрафів за ненадання дороги маршруткам.

Як повідомили в прес-службі Президента, мова йде про закон Про внесення змін до ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності водіїв транспортних засобів за ненадання переваги маршрутним транспортним засобам.

Відповідно до закону, за ненадання маршрутним транспортним засобам, в тому числі порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, водії автомобілів несуть відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше в Кодексі про адміністративні правопорушення такий вид правопорушення передбачав стягнення штрафу в розмірі від 25 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А тепер подивимося на цю новину очима полтавця. Найбільший бєспрєдєл на дорогах у Полтаві творять водії маршруток - влаштовують гонки (борючись за пасажирів), стають на зупинках посеред дороги, зачасту не звертають уваги на світлофори. Думаю, що аналогічну картину можна спостерігати і в інших містах України. І їм додали ще прав. Що тепер від цих водіїв очікувати?..

Час покаже і дасть відповідь на моє запитання, але мені здається, що вона не буде позитивною.

Тарас Токар Тарас Токар , Суспільно-політичний активіст, блогер
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram