ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

П’яні кіровоградські міліціонери добилися включення «зама Льовочкіна» у список ворогів Євромайдану?

Чи то міліція Кіровограду вже почала святкувати Новий рік, чи то зраділи підвищенню витрат на МВС у бюджеті 14-року, - невідомо, але кілька днів тому вони п’яними «вдерлися» до території елеватора родини Онулів і почали… різати ножами гуму на колесах вантажівок, які були завантажені зерном. Нецензурна лайка, погрози та шантаж, залякування – все це було тієї ночі. Чому?

Фото: Макс Левин

Кілька місяців тому у кіровоградських опозиціонерів Онулів раптом з’явився ворог – Сергій Ларін, колишній головний євро інтегратор парламенту (очолював там фаховий комітет) та екс-губернатор Кіровоградщини. Він звільнив місце очільника регіону та пішов працювати заступником Льовочкіна. Ларін не покинув де-факто область, на своє місце «призначив» свого помічника, тримає контроль над регіоном і відповідає в АП за регіональну політику.

Разом з тим, кілька місяців тому в кіровоградський Удар вступили Онули – Микола та Лариса. Лариса очолила фракцію Удару в місцевій раді. Вони мали необережність ініціювати боротьбу проти транспортної реформи, зібрали 50 000 підписів «проти» новацій які передбачали відміну маршрутів, підвищення цін на проїзд і таке інше. Тоді Ларін забажав «помножити на нуль» ударівців і місцеву опозицію.

Перше, що зробила влада – це зрізала і викрала сіті-лайти, які критикували згадану реформу. Очевидці говорять, що це робилося вночі під прикриттям місцевого ДАЇ. Потім обшуки на підприємствах опозиціонерів, у них вдома, у їх батьків. У батьків Онула вилучили навіть готівку, яку він збирав на операцію. Далі, коли кількасот активістів принесли ці 50 000 підписів до обласної адміністрації – ставленику Онула, міліція кваліфікувала це, як захоплення державної установи. Згодом, кілька активістів кинули за грати. Тихий Кіровоград захлиснули політичні емоції та «ментовський беспрєдел».

Онули одні з перших провели у Кіровограді кількатисячний євро мітинг і за це тепер переслідуються владою. Спочатку, було відкрито кілька справ і опломбовано усі двері на підприємствах родини. Причина – керівник підприємства вчасно не повернув побутовий кредит кілька років тому, здається кредит за кавоварку. Як результат, на елеваторах гниє зерно, підприємство втрачає мільйони, Кіровоградщина буде без хліба. Щоб зупинити елеватор міліціонери, Грифон, Беркут рили екскаваторами траншеї перед в’їздом до нього, даїшники зупиняли вантажівки, все було оточено беркутнею.

Пройшли суди, «беркут і влада» їх програли. Онули почали вивозити хліб з елеватора. Тоді, 21.12.2013р. близько опівночі, виїзд з території елеватора був заблокований працівниками Державтоінспекції на автомобілі Daewoo Lanos білого кольору, держномер 0096 за вказівкою невідомого чоловіка, що також був поблизу на автомобілі Nissan X-Trail держномер ВА 9739АН.

Потім, близько першої години ночі, на територію підприємства проникли чотири невідомі особи на підпитку, про що свідчили запах алкоголю, хитання і почергове падіння на коліна та нецензурна лайка в бік охорони. На питання охорони про причини їх перебування, чоловіки повідомили, що вони співробітники міліції. Один із них представився, як полковник УБЕЗ Козлов.

Далі, вони пошкодили автомобілі, що стояли на території підприємства, ножами спустивши шини. Після виклику наряду міліції, останні прибувши на місце, почали з’ясовувати причини перебування на території автомобілів Камаз, що дало змогу невідомим безперешкодно зникнути з території підприємства (пізніше, двоє із невідомих осіб, були помічені на АЗС ОККО по вул. Жовтневої Революції, 14-а на автомобілі BMW X5 чорного кольору (кузов E53) держномер 937-27 КН). Охороною було на місці подано заяву про злочин наряду міліції, який очолював ст. лейтенант Бойчук. Заява була прийнята, опитані свідки, оглянуто місце злочину.

Проте, 22.12.2013р. начальнику охорони елеватора Хачатарян А.В. та директору ТОВ АПК «Ніка» Нестеренко Д.В., які прибули до райвідділу з метою отримання реєстраційних номерів заяв, повідомили, що такі заяви не зареєстровані.

Після цього ще тричі до відділу міліції приїжджали свідки та потерпілі. Міліція відмовляється говорити і реєструвати заяви. Завтра звернуся з офіційним листом до Майдану, зі сцени Євромайдану закличу проголосувати кандидатуру заступника Льовочкіна - Сергія Ларіна до включення у список ворогів Євромайдану. У підтримці - не сумніваюсь. А тим, у кого є питання щодо різниці між Євросоюзом та митносоюзною кліткою ця історія дає вичерпні відповіді.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram