Додаток. Шаболтасовка

Рейдерство СВК "ЗОРЯ", Шаболтасовка

З 14 березня 2011 року в с.Шаболтасівка триває спір щодо законності зміни керівництва СВК «ЗОРЯ» та виведення зі складу засновників та членів господарства більш 120 чоловік.

Відбулось якесь диво: більш сотні мешканців Шаболтасівки, які начебто ініціювали зміну керівництва СВК «ЗОРЯ» вже в квітні цього ж року начебто за власним бажанням залишили його склад. Надалі 25 квітня 2011 року проведені другі рейдерські загальні збори, на яких начебто підтримано рішення громади Шаболтасівки залишити членство та права засновників СВК «ЗОРЯ», отже фактично втрачено контроль за діяльністю господарства з боку мешканців села.

За думкою юриста Олега Шмагайло (який представляє інтереси колишнього голови СВК «ЗОРЯ») можна вважати що вже відбулося остаточне захоплення господарства рейдерами, а громада Шаболтасівки втратила вплив на своє рідне господарство, яке було створено важкою працею декількох поколінь селян, яке годувало село та завдяки якому вся Україна знає Шаболтасівку.

З квітня 2011 року долю господарства вирішує до цього жодного дня не працювавший у господарстві Іващенко В.І.

На сьогодні можна чітко визначити основні риси такого керівництва: частково зруйновано систему меліорації с.Шаболтасівка (отже почалося погіршення земель), за півроку вдвічі зменшено поголів’я корів та коней, відбувається звільнення працівників з господарства, контора СВК «ЗОРЯ» не працює, тракторна на замку, мають місце факти порушення вимог законодавства про працю (не виплата заробітної платні, не надання відповідних документів працівникам, тощо), зменшено площу земель господарства. В той же час ця площа приєднана до фермерського господарства Іващенко В.І. яке зареєстроване в Авдіївці, отже з цього часу зменшені надходження податків до Шаболтасівки, тому і зрозуміло чому дороги, освітлення та Школа Шаболтасівки у такому стані, можливо уявити і подальшу долю Шаболтасівки.

Особливо для мене незрозуміло ставлення до цієї резонансної події голови села Шаболтасівка.На мою думкувін повністю ігнорує інтереси Шаболтасівки, для яких господарство є единим роботодавцем та у користуванні якого зараз знаходиться майно селян, яке до речі за моїм підрахунком коштує за ринковими цінами не менш 7 000 000 гривень.

Від мешканців мені відомо що користуватися своїм майном, яке зараз використовує СВК «ЗОРЯ», вони вже не можуть, краща техніка господарства вивезена за межи СВК «ЗОРЯ» і можливо вже виведена зі складу майна СВК «ЗОРЯ», новим керівництвом з надр Шаболтасівки видобуто десятки тонн піску, який зараз можна побачити у сусідніх селах, я впевнений що не варто розраховувати на можливість отримати власне майно від нового керівництва «ЗОРІ», Шаболтасівка може перетворитися у безлюдний хутір.

Отже незрозуміло чому ця ситуація не викликає увагу керівництва району і чому спостерігається бездіяльність голови села, зрозуміло ж що відбувається відкрите пограбування села та його громади. Чи голова села вважає що отримуючи велику заробітну плату від держави він захищений від долі селян чи в нього є певні домовленості з рейдерами ?

Наприклад:

1) СВК «ЗОРЯ» має біля 500 га лісу і якщо раніш це було власністю громади села то з квітня 2011 року це громаді вже не належить, а забезпечує збагачення нового керівництва.

2) Велике картопляне сховище також не є власністю громади, його взагалі належним чином не зареєстровано, отже є безліч схем зробити його власністю нового керівництва.

Можна і далі зазначати велику небезпеку для мешканців Шаболтасівки внаслідок втрати впливу на СВК «ЗОРЯ», але мені відомо що більшість мешканців села її вже і так розуміє та постійно стикається з цим.

Розраховувати на відповідну реакцію з боку керівництва Сосницького району та його правоохоронних органів також не варто, вони цілком підтримують таке «покращення життя для Шаболтасівки».

Так досі немає відповідної реакції на факт руйнування системи меліорації Шаболтасівки, отже правоохоронців не турбує що в майбутньому Шаболтасівка може стати трясиною або болотом, немає відповідної реакції на факти порушення законодавства про працю з боку нового керівництва СВК «ЗОРЯ», тощо.

Як повідомили мені деякі особи: голова Сосницького району Колос В.М. має родині зв’язки з Іващенко В.І. отже мені цілком зрозуміло бездіяльність керівництва Сосницького району та його правоохоронних органів стосовно пограбування громади Шаболтасівка.

Не можна умовчати і про заздалегідь прорахованість пограбування громади Шаболтасівка та про наявність на мою думку зв’язку між рейдерами та фермером Коропського району Ю.Кобизьким.

Так ще в березні 2011 року мною особисто були проінформовані правоохоронні органи про зв'язок між рейдерами та фермером Ю.Кобизьким однак це не досліджено. Але для громади Шаболтасівки вже і так зрозуміло що Іващенко В.І. є особою підконтрольною Ю.Кобизькому, тобто правоохоронні органи не вчинили жодної дії з метою захисту інтересів мешканців Шаболтасівки і фактично створили всі необхідні умови для захоплення СВК «ЗОРЯ» рейдерам та пограбування його мешканців.

В листопаді 2011 року газета «Сіверщина» друкує статю: «Чому фермеру Кобизькому вигідна і дешева картопля» в якій зазначає що селяне із Шаболтасівки просять на цей раз вже фермера Кобизького виручити їх господарство, що додало фермеру нові клопоти. Отже як і весною 2011 року, використовуючи засоби масової інформації Шаболтасівку намагаються ввести в оману щодо подальшої долі їх господарства. Особисто я вважаю що це і є початком оформлення прав на СВК «ЗОРЯ» та його майна на особу яка за допомогою Іващенко В.І. та його зв’язків остаточно привласнить собі господарство громади Шаболтасівка.

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram