ГоловнаСвіт

У США водій Uber зізнався в убивстві шести людей

На суді чоловік розповів, що "став маріонеткою програми, що контролювала його розум і тіло".

У США водій Uber зізнався в убивстві шести людей
Uber
Фото: wealthdaily.com

У США водій таксі Uber 48-річний Джейсон Далтон зізнався в шести вбивствах, скоєних у місті Каламазу, штат Мічиган, в лютому 2016 року, а також замаху на вбивство і злочинах із застосуванням вогнепальної зброї.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Колишнього таксиста звинувачують загалом у 16 злочинах. Йому загрожує довічне ув'язнення без права дострокового звільнення.

Під час судового процесу Далтон заявив, що вирішив зізнатися в убивствах з власної воліі, хоча його адвокат був проти. Обвинувачений додав, що "хотів цього досить давно". Обвинувачення не пропонувало Далтону жодної угоди з правосуддям в обмін на визнання провини. Оголошення вироку призначено на 5 лютого.

На суді Далтон сказав, що "став маріонеткою програми Uber", яка, як він вважає, "контролювала його розум і тіло" і змушувала стріляти в людей протягом п'яти годин.

Після арешту Далтона в Uber заявили, що жахнулися з його дій. У компанії зазначили, що він пройшов перевірку основних біографічних даних і раніше ніколи не порушував закон.

Нагадаємо, в березні минулого року в США безпілотний автомобіль Uber уперше збив людину насмерть.

На початку січня 2019 року суд Брюсселя з комерційних питань визнав послуги сервісу замовлення таксі Uber незаконними. Раніше Uber припинив діяльність у Болгарії, Данії та Угорщині. З обмеженнями компанія працює у Франції, Італії, Німеччині та Японії. Це пов'язано з тим, що правила сервісу не відповідають законодавству низки європейських країн через відсутність у працівників таксі ліцензій на надання послуг, а також через заниження тарифів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram