ГоловнаСвіт

Франція видала Росії екс-міністра фінансів Підмосков'я

Видачі Олексія Кузнєцова Москва домагалася з 2013 року.

Франція видала Росії екс-міністра фінансів Підмосков'я
Фото: Depositphotos\jinga80

З Франції до Росії екстрадовано колишнього міністра фінансів Московської області Олексія Кузнєцова. На батьківщині екс-чиновника звинувачують у шахрайстві, розтраті і відмиванні грошей. Його видачі Москва домагалася з 2013 року, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Про те, що Франція видала Кузнєцова Росії, в четвер повідомила прес-служба російської генпрокуратури.

"Сьогодні у супроводі співробітників ФСВП Росії і російського бюро Інтерполу Кузнєцов екстрадований до Росії", - йдеться в повідомленні відомства.

У Слідчому комітеті Росії додали, що кримінальну справу екс-чиновника скерують до суду після завершення всіх процесуальних дій.

Олексій Кузнєцов обіймав посаду міністра фінансів Московської області з 2000 по 2008 рік. Після відставки він виїхав з Росії.

Кузнєцова звинувачують у шахрайстві (10 злочинів), легалізації незаконно набутого майна (дев'ять злочинів) і розтраті (три злочини).

За даними слідства, Кузнєцов разом із спільниками завдав уряду Московської області, підприємствам ЖКГ області та компанії "Мособлтрастинвест" шкоду на суму понад 14 млрд рублів.

Екс-міністр всі звинувачення заперечує і намагався оскаржити свою видачу в Росію.

У 2013 році Кузнєцов був затриманий французькою владою поблизу міста Сен-Тропе. Справу про видачу Кузнєцова розглядали в судах Екс-ан-Провансу, а потім Ліона.

Декрет про видачу екс-чиновника був підписаний прем'єр-міністром Франції в листопаді 2017 року. 28 грудня Державна рада Франції відхилила подану Кузнєцовим скаргу на рішення про його екстрадицію.

На початку 2018 року Басманний суд Москви заочно засудив до 11 років колонії колишню дружину Кузнєцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram