ГоловнаСвіт

Асад дозволив Іраку бомбити підконтрольні ІДІЛ сирійські території

Ісламісти тримають під своїм контролем частину території Сирії поблизу іракського кордону.

Асад дозволив Іраку бомбити підконтрольні ІДІЛ сирійські території
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад дозволив іракським збройним силам вести бойові дії проти загонів терористичного угруповання "Ісламська держава" на території Сирії, не чекаючи дозволу влади в Дамаску.

Про відповідний наказ глави сирійської держави повідомили в неділю, 30 грудня, передає DW з посиланням на сирійське державне інформаційне агентство SANA.

Іракські бойові літаки й артилерія і раніше вели обстріл позиції ІДІЛ у Сирії, проте щоразу після отримання дозволу від сирійської влади. Незважаючи на те, що екстремісти зазнали поразки в Іраку, вони досі тримають під своїм контролем частину території в Сирії поблизу іракського кордону.

Напередодні Асад отримав лист від прем'єр-міністра Іраку Абдула-Махді, де той закликав Дамаск до координації зусиль двох країн у боротьбі з тероризмом, передає агентство новин dpa.

Нагадаємо, 19 грудня президент США Дональд Трамп схвалив виведення всіх американських сил із Сирії. Глава Білого дому вважає, що бойовиків "Ісламської держави" вже переможено.

Водночас президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про намір провести військову операцію на півночі Сирії проти сирійських курдів. Останні попросили в Башара Асада захисту від турецьких військ.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram