ГоловнаСвіт

Трамп визначився з кандидатурою нового генпрокурора США

Вільям Барр вже займав цю посаду при Джорджі Буші-старшому.

Трамп визначився з кандидатурою нового генпрокурора США
Уильям Барр
Фото: BBC.com

Президент США Дональд Трамп оголосив, що висуне на посаду генпрокурора Вільяма Барра, який вже обіймав цю посаду - при Джорджі Буші-старшому.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Відзначається, що Барр займеться і наглядом за розслідуванням втручання Росії в американські вибори, які веде спецпрокурор Роберт Мюллер. Про своє рішення Трамп оголосив журналістам, вирушаючи в поїздку в Канзас.

"Він був моїм вибором номер один з першого дня мого президентства. Його буде номіновано", - заявив президент.

Перш ніж Барр знову стане генпрокурором і главою Мін'юсту, йому доведеться пройти процедуру затвердження в Сенаті. Втім, там республіканська партія за підсумками проміжних виборів 6 листопада змогла зберегти і навіть зміцнити свою більшість. Трамп сподівається, що затвердження Барра на посаду "пройде дуже швидко".

У своєму Twitter Трамп назвав Барра "одним з найбільш шанованих юристів в країні" і висловив надію, що той стане відмінним доповненням до його команди.

Одночасно він оголосив, що висуває на пост постійного представника країни при ООН Хізер Нойєрт, яка досі була прес-секретарем Держдепартаменту США.

Нагадаємо, 7 листопада, після проміжних виборів, Трамп звільнив генпрокурора Джеффа Сешнса і призначив на його місце керівника апарату мін'юсту Метью Уітакера.

Сешнс був 84-им генеральним прокурором США. Цей пост він зайняв у лютому 2017 року. Саме при ньому був призначений спецпрокурор Мюллер і ініційовано розслідування втручання Росії в американські вибори 2016 року і ймовірну змову Трампа з Москвою.

Раніше Трамп заявляв, що це розслідування шкідливе для США і має бути закрите, але наголошував, що не має наміру закривати його за власною ініціативою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram