ГоловнаСвіт

Співробітники Amazon у декількох країнах почали страйк у "чорну п'ятницю"

У Німеччині та Італії співробітники компанії вимагають кращої оплати й умов праці.

Співробітники Amazon у декількох країнах почали страйк у "чорну п'ятницю"

Співробітники логістичних центрів гіганта інтернет-торгівлі Amazon у Німеччині та Іспанії в п'ятницю, 23 листопада, влаштували страйк, вимагаючи поліпшення умов праці. Про це повідомляє DW.

За даними німецької профспілки Verdi, співробітники компанії страйкуватимуть протягом 24 годин до опівночі, вимагаючи кращої оплати праці та контрактів, які гарантують нормальні умови праці. Компанія Amazon повідомила, що участь у німецьких Бад-Герсфельд і Райнберг беруть близько 620 працівників.

В іспанському центрі Amazon, у Сан-Фернандо-де-Енарес, за даними профспілки, в страйку беруть участь до 90% персоналу, вони планують страйкувати також 24 листопада. При цьому в компанії повідомили, що ці цифри не відповідають дійсності і замовлення продовжують обробляти.

Тим часом у Парижі біля штаб-квартири Amazon відбулася акція екологічних активістів, які звинувачують компанію в заохоченні надмірного споживання і у відсутності системи переробки техніки.

Варто зазначити, що на 23 листопада цього року припадає так звана "чорна п'ятниця" - початок великих розпродажів.

Нагадаємо, раніше в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун ініціювала флешмоб через продаж прапорів "ДНР" на Amazon.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram