ГоловнаСвіт

У таджицькій колонії під час бунту загинула велика кількість ув'язнених

Убито, за різними даними, від 13 до 20 осіб.

У таджицькій колонії під час бунту загинула велика кількість ув'язнених
Фото: news.tj

У місті Худжанд на півночі Таджикистану у ніч проти 8 листопада стався бунт ув'язнених у колонії суворого режиму, пише місцева служба Радио Свобода. Його придушили силоміць, при цьому загинула велика кількість ув'язнених.

Причина бунту ув'язнених наразі невідома. "Бунтівники були озброєні холодною зброєю. Розпочато розслідування причин надзвичайної ситуації", - розповіло джерело у силових структурах Таджикистану.

"Наразі кількість загиблих і постраждалих невідома. За моїми даними, кілька ув'язнених постраждали при спробі втечі. Деяким вдалося покинути територію установи", - пояснив він.

За словами очевидців, на всіх дорогах Худжанда, а також трасах, які з'єднують регіон з сусідніми Узбекистаном і Киргизстаном, виставлені пости силовиків.

Влада Таджикистану підтвердила факт бунту, але відмовилася надати подробиці інциенту.

Видання ASIA-Plus пише, що в обласну лікарню Худжанд привезли шісстьох співробітників правоохоронних органів з вогнепальними пораненнями.

У лікарні також повідомили, що кількість загиблих під час бунту ув'язнених може сягати 20 осіб. Російське "РИА Новости" пише про 13 вбитих.

З худжандської колонії суворого режиму №3/3 за останні роки було здійснено кілька спроб втечі. Більшість в'язнів-утікачів були затримані або вбиті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram