ГоловнаСвіт

Трамп визначився з новим постпредом США при ООН, - ЗМІ

Нойєрт може отримати офіційну пропозицію вже на цьому тижні.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив радникам, що наступником Ніккі Гейлі на посаді посла США в Організації Об'єднаних Націй може стати чинний спікер Державного департаменту США Гезер Нойєрт.

Як повідомляє CNN, рішення президента США не є остаточним, але Нойєрт може отримати офіційну пропозицію вже на цьому тижні. Відзначається, що Нойєрт вже зустрічалася з президентом з цього питання.

Ніккі Гейлі подала у відставку з посади посла США в ООН на початку жовтня. Повідомлялося, що рішення мотивовано втомою і оголошено за попередньою домовленістю з Адміністрацією США.

Деякий час в ЗМІ спекулювали, що на посаду посла США в ООН могла бути призначена дочка і радник президента Іванка Трамп або її чоловік Джаред Кушнер. Останнього Хейлі дуже високо оцінила в коментарях, які дала після рішення про звільнення з посади, відзначає Голос Америки.

Раніше Дональд Трамп заявляв, що розглядає кандидатуру Діни Павелл, колишнього радника Білого дому, яка тепер займає керівну посаду в інвестиційній компанії Goldman Sachs, в ролі можливого посла США в ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram