ГоловнаСвіт

МЗС Словаччини зазнало масштабної кібератаки

Джерело загрози перебувало за кордоном, але витоку вдалося уникнути.

МЗС Словаччини зазнало масштабної кібератаки
Фото: devilscafe.in

Міністерство закордонних справ Словаччини зазнало масштабної кібератаки, метою якої було отримати дані і документи з комп'ютерної мережі відомства. Про це заявив словацький прем'єр-міністр Петер Пеллегріні, повідомляє Aktuality.sk.

Прем'єр сказав, що атака була "дуже витонченою", і назвав хакерів "багатонаціональною, складною шпигунською організацією". Також він зазначив, що втручання в мережу виявила військова розвідка Словаччини після того, як комп'ютери почали "незвично функціонувати".

"Після глибокого аналізу вони підтвердили, що це не звичайний вірус, а складний шкідливий код, який дозволяє зловмисникам фільтрувати дані всередині організації під час атаки на сервери з-за кордону", - сказав він.

Прем'єр не сказав, які документи намагалися вкрасти хакери, але уточнив, що витоку критичної інформації вдалося уникнути.

Нагадаємо, Британська спецслужба назвала неминучою масштабну кібератаку на країну. Зокрема, в Британії зазначили, що одним з джерел кіберзагрози для країни є Росія і російська влада, проте небезпека існує і з боку інших країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram