ГоловнаСвіт

Соратник Березовського перед смертю намагався розповісти про зв'язок "Аерофлоту" з ФСБ, - The Wall Street Journal

З 14 тис. працівників авіакомпанії приблизно 3 тис. були співробітниками ФСБ.

Соратник Березовського перед смертю намагався розповісти про зв'язок "Аерофлоту" з ФСБ, - The Wall Street Journal
Николай Глушков
Фото: facebook.com/Damiankudriavtsev

Загиблий у Лондоні соратник олігарха Бориса Березовського і колишній заступник голови "Аерофлоту" Микола Глушков мав намір повідомити британську владу про співпрацю авіакомпанії з російськими спецслужбами, у тому числі ФСБ.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на The Wall Street Journal.

За інформацією видання, про це Глушков розповідав своїм друзям. Незадовго до розгляду справи в суді чоловіка знайшли мертвим зі слідами задушення.

Глушков почав працювати в "Аерофлоті" в 1996 році. У коментарі російському "Коммерсанту" він говорив, що на той момент з 14 тисяч працівників авіакомпанії приблизно 3 тисячі були співробітниками ФСБ.

За відомостями The Wall Street Journal, погрози Глушкову почали надходити після того, як він запропонував керівництву російських спецслужб самостійно платити зарплати в авіакомпанії.

У 1999 році Глушкова запідозрили в причетності до розкрадань в "Аерофлоті". В рамках слідства його заарештували, він провів чотири роки в СІЗО. Його засудили до умовного терміну.

У 2013 році Глушков заявляв, що його намагалися отруїти двоє росіян. Британські слідчі вивчають цю версію. Раніше Глушков публічно звинувачував російське керівництво в убивстві бізнесмена Бориса Березовського. У 2016 році Глушков виїхав до Великобританії.

Нагадаємо, в березні минулого року суд Москви визнав Глушкова винуватим у шахрайстві та в змові з Березовським, через якого компанія зазнала збитків на суму $123 млн. За версією слідства, злочин Глушков вчинив з ініціативи олігарха, який помер у 2013 році.

У березні 2018 року Глушкова знайшли мертвим у його будинку в Лондоні. Це сталося через тиждень після отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram