ГоловнаСвіт

Російські хакери "готують поле бою" в енергетичних системах США, - міністр внутрішньої безпеки

Американська інфраструктура готова протистояти таким загрозам.

Російські хакери "готують поле бою" в енергетичних системах США, - міністр внутрішньої безпеки
Фото: Washington Examiner

Російські хакери активно досліджують комп'ютерні мережі, пов'язані з енергетичною інфраструктурою США, і здатні створювати збої в системах промислового контролю Сполучених Штатів. Про це міністр внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен заявила у Вашингтоні під час саміту з кібербезпеки.

"Вони проводять дослідження, хочуть знати, як усе працює. Можна сказати, вони досліджують поле бою майбутніх втручань і кібератак. Ми часто бачимо, що вони сканують наші системи", - цитує міністра Голос Америки.

Нільсен також згадала вимкнення електроенергії в Україні у 2015 і 2016 роках як приклади здатності російських хакерів дестабілізувати енергетичну інфраструктуру.

За словами міністра, починаючи з 2016 року, уряд США спостерігає масовану кампанію кібервтручань у критичній інфраструктурі США, зокрема в промислових системах управління - з метою дослідження принципів роботи таких систем.

Нільсен заявила, що росіяни здатні спричинити збої в роботі систем промислового контролю США, але американська інфраструктура готова протистояти таким загрозам.

На початку 2018 року Міністерство внутрішньої безпеки США і ФБР заявили, що уряд Росії збирає інформацію про роботу ключових для національної безпеки промислових секторів: енергетичного, ядерного, авіаційного, будівельного, водопостачального і сектору критично важливої промисловості. Повідомляють, що відповідна кампанія Росії стартувала в березні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram