ГоловнаСвіт

Набув чинності закон про збільшення кількості членів ЦВК

Президент підписав закон, а "Голос України" вже опублікував його.

Набув чинності закон про збільшення кількості членів ЦВК
Фото: 24news.com.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін у ст. 6 закону про Центральну виборчу комісію, який збільшує кількісний склад ЦВК.

"19.09.2018. Повернуто з підписом президента", - йдеться в графі про стан законодавчої ініціативи на сайті Верховної Ради.

Також закон уже опубліковано в парламентській газеті "Голос України".

Він набуває чинності з дня опублікування.

Згідно з порядком денним Верховної Ради, сьогодні депутати планують звільнити членів Центрвиборчкому, термін повноважень яких минув, а замість них призначити нових.

Нагадаємо, 18 вересня Рада збільшила кількісний склад ЦВК з 15 до 17 членів. У середу вдень Верховна Рада не підтримала проекти постанов, якими пропонувалося скасувати результати голосування за закон 18 вересня, після чого спікер Андрій Парубій його підписав і повідомив, що відправляє документ на підпис президентові.

Кандидатури на посади нових членів ЦВК були подані президентом 5 лютого 2018 року, але депутати досі не змогли призначити їх. Президент вніс на 13 вакантних місць 14 кандидатів.

5 липня під час рейтингового голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК підтримали тільки 189 нардепів. Відмова Ради голосувати пов'язана з побоюваннями, що більшість нового складу буде підконтрольною президентові. Щоб вийти з глухого кута в питанні призначення ЦВК, було вирішено збільшити склад комісії з 15 до 17 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram