ГоловнаСвіт

Держсекретар США назвав терміни завершення переговорів з КНДР щодо ядерного роззброєння

Держсекретар США має намір наступного тижня зустрітися з главою МЗС Північної Кореї.

Держсекретар США назвав терміни завершення переговорів з КНДР щодо ядерного роззброєння
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Переговори, які Сполучені Штати ведуть з Північною Кореєю в рамках зусиль, покликаних покласти край ядерній програмі Пхеньяну, завершаться до січня 2021 року, заявив у середу держсекретар США Майк Помпео.

У своїй заяві глава зовнішньополітичного відомства США також повідомив, що він надіслав керівнику МЗС Північної Кореї запрошення провести зустріч наступного тижня, передає Голос Америки.

Крім того, Сполучені Штати надіслали північнокорейським офіційним особам запрошення якнайшвидше зустрітися зі спецпредставником США щодо Північної Кореї Стівеном Бігуном, наголошується в заяві держсекретаря Помпео.

Нагадаємо, в серпні президент США Дональд Трамп скасував візит Помпео в Пхеньян через відсутність прогресу в ядерному роззброєнні Північної Кореї.

Раніше радник Білого дому з національної безпеки Джон Болтон заявив, що Північна Корея не вжила необхідних кроків для денуклеаризації, незважаючи на угоду з президентом США Дональдом Трампом у червні.

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч чинного президента США з лідером КНДР. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність до повної денуклеаризації, а Вашингтон, своєю чергою, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram