ГоловнаПолітика

Сенат США схвалив проект оборонного бюджету на 2019 рік з $250 млн допомоги Україні

Проект мали проголосувати в Палаті представників і передати на підпис президенту.

Сенат США схвалив проект оборонного бюджету на 2019 рік з $250 млн допомоги Україні
Фото: EPA/UPG

Сенат Сполучених Штатів схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік, у якому передбачено збільшення допомоги Україні на посилення безпеки до $250 млн.

Про це повідомляє посольство України в США у фейсбуці.

"Сенат США схвалив раніше узгоджений з Палатою представників проект закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік, який передбачає $250 млн для допомоги Україні", - йдеться в повідомленні.

Цей кошторис оборонного бюджету на $50 млн перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки Української держави.

"Відповідно до законопроекту, $250 млн виділяють, у тому числі, на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь і логістичної підтримки, заміни раніше наданих озброєнь або військових товарів. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку Збройних Сил України", - зазначають в українському посольстві.

Щоб узгоджений проект закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік набув чинності, його мали ще проголосувати в Палаті представників, після чого його передадуть на підпис президентові США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram