ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку відкрилася 73-тя сесія Генасамблеї ООН

Серед 175 питань порядку денного буде звільнення Олега Сенцова й інших політв'язнів у Росії.

У Нью-Йорку відкрилася 73-тя сесія Генасамблеї ООН
Фото: пресс-служба президента

Урочисте відкриття 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН відбулося у вівторок у штаб-квартирі Організації в Нью-Йорку. Про це повідомляє прес-служба ООН.

"Ми починаємо нову сесію, і на нас чекає напружена робота", - заявила під час виступу на церемонії міністр закордонних справ Еквадору Марія Фернандо Еспіноза, яка протягом року буде очолювати роботу сесії.

Еспіноза наголосила на важливості додаткового імпульсу багатостороннього співробітництва та посилення роботи Генеральної асамблеї. Серед основних пріоритетів голова 73-ї сесії ГА ООН виділила подальшу реформу ООН, запобігання конфліктам, забезпечення прав людини, гендерну рівність і подолання несправедливості у світі.

У порядок денний сесії планують включити понад 175 питань у таких сферах, як підтримання міжнародного миру і безпеки, роззброєння, сталий розвиток, права людини, гуманітарна допомога, сприяння правосуддю і розвитку міжнародного права.

Важливе місце також займають тематика сприяння економічному розвитку й укладення глобальних угод у питаннях міграції та біженців.

Нагадаємо

, питання звільнення Олега Сенцова й інших українських бранців Кремля має стати одним з основних тем Генасамблеї ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram