ГоловнаСвіт

Лідери Південної і Північної Корей провели перші переговори в Пхеньяні

Темою переговорів є денуклеаризація Корейського півострова.

Лідери Південної і Північної Корей провели перші переговори в Пхеньяні
Фото: EPA/UPG

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин і президент Південній Кореї Мун Чже Ін провели в Пхеньяні перший раунд двосторонніх переговорів, основною темою яких є денуклеаризація Корейського півострова.

Другий раунд переговорів лідерів Півдня і Півночі відбудеться в середу, 19 вересня. Залежно від результатів переговорів їхні учасники можуть провести спільну підсумкову прес-конференцію, передає KBS WORLD Radio News.

Згідно з повідомленням, третій з початку року міжкорейський саміт почався о 15:45 за місцевим часом у будівлі Центрального комітету ТПК. Мун Чже Ін став першим зарубіжним гостем, якого північнокорейський лідер приймає в цьому приміщенні.

У переговорах також брали участь начальник відділу національної безпеки адміністрації президента РК Чон Ий Єн і директор Національної служби розвідки Со Хун. Північнокорейську сторону разом з Кім Чен Ином представляли завідувач відділу єдиного фронту ЦК ТПК Кім Ен Чхоль і сестра лідера КНДР, заступниця завідувача міжнародного відділу ЦК ТПК Кім Йо Чжон.

Повернення південнокорейського лідера в Сеул заплановане на першу половину дня в четвер.

Перші дві зустрічі лідерів Південної Кореї і КНДР пройшли в демілітаризованій зоні прикордонного села Пханмунджом у квітні і травні 2018 року.

27 квітня Мун і Кім домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також про офіційне закінчення стану війни, в якому обидві країни перебували з початку 1950-х років.

Протягом неанонсованої зустрічі 26 травня обговорювали, зокрема, майбутні переговори лідера КНДР з президентом США Дональдом Трампом, які пройшли 12 червня в Сінгапурі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram