>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Північна і Південна Корея подадуть спільну заявку на проведення Олімпіади-2032

На ОІ-2020 в Токіо Кореї спробують зібрати спільну команду.

Північна і Південна Корея подадуть спільну заявку на проведення Олімпіади-2032
Фото: EPA/UPG

Республіка Корея і КНДР мають намір подати заявку на спільне проведення літніх Олімпійських ігор у 2032 році, а також направити єдину команду на Ігри 2020 року в Токіо. Про це йдеться в декларації за підсумками третього за рахунком цього року саміту південнокорейського президента Мун Чже Іна і лідера КНДР Кім Чен Ина, повідомляє  Reuters.

"Досягнуто домовленості подати спільну заявку на проведення Олімпійських ігор у 2032 році", - сказано в документі. Раніше про такі можливості заявляв південнокорейський міністр культури, спорту і туризму То Чон Хван. За його словами, йдеться про проведення змагань у Сеулі і Пхеньяні. Міністр зазначив, що проведення зимової Олімпіади в Пхьончхані цього року істотно знизило політичну напругу на півострові.

Сторони вирішили, що мають намір почати узгодження єдиної команди атлетів на Олімпіаду в Токіо 2020 року.

Нагадаємо, на зимовій Олімпіаді-2018 делегації збірних КНДР і Південної Кореї під прапором єдиної Кореї взяли участь у параді спортсменів на церемонії відкриття. Крім того, об'єднана жіноча хокейна команда Республіки Корея і КНДР взяла участь у жіночому олімпійському хокейному турнірі. У Азійських іграх-2018 також беруть участь кілька команд, що представляють обидві країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram