ГоловнаСвіт

ФБР пов'язує расові протести в американському Шарлотсвіллі з Росією, - CNN

Рік тому в місті загинула жінка через зіткнення між ультраправими та їхніми противниками.

ФБР пов'язує расові протести в американському Шарлотсвіллі з Росією, - CNN
Шарлотсвилль, август 2017 года
Фото: EPA\UPG

Минулі рік тому протести в Шарлотсвіллі, в результаті яких загинула жінка, були спровоковані "втручанням Росії". Це питання обговорювалося на закритому брифінгу ФБР, розповів конгресмен від республіканської партії Том Гаррет, передає CNN.

За його словами, брифінг відбувся приблизно два місяці тому.

"Я сидів на закритому засіданні брифінгу ФБР і запитав, чи пов'язане російське втручання з протестами у Шарлотсвіллі. Мені відповіли, що так, пов'язане", - сказав Гаррет, який також є членом комітету з внутрішньої безпеки та міжнародних відносин.

Конгресмену також повідомили, що ці дані не є секретними.

Коментуючи отриману інформацію, Гаррерт зазначив, що Росія прагне "налаштувати одних американців проти інших і підірвати довіру до західної демократії". Для досягнення своєї мети російська сторона використовує "міжрасові конфлікти", додав конгресмен.

Нагадаємо, 12 серпня 2017 року в Шарлоттсвіллі пройшли акції протесту, які переросли в зіткнення між ультраправими націоналістами та їхніми противниками. Під час мітингів у натовп людей в'їхав автомобіль, в результаті чого загинула жінка.

У лютому Мін'юст США пред'явив звинувачення 12 громадянам Росії і трьом організаціям у справі про ймовірне втручання Росії в американські вибори. Звинувачення, зокрема, торкнулися агентства інтернет-досліджень, відомого як "фабрика тролів".

За даними РБК, "фабрика тролів" організувала близько 40 мітингів і протестних акцій в США у 2016-2017 роках. Щомісяця "фабрика" витрачала близько 200 тисяч рублів на оплату роботи місцевих організаторів акцій, перельоти, витрати на поліграфію та техніку.

Телеканал ABC дізнався, що агентство залучало американських громадських активістів для розпалювання в країні расових конфліктів і політичних заворушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram