ГоловнаСвіт

Число жертв землетрусу в Індонезії наблизилося до 400

Тиждень тому в країні стався землетрус магнітудою 6,9.

Число жертв землетрусу в Індонезії наблизилося до 400
Фото: EPA\UPG

Число жертв землетрусу на індонезійському острові Ломбок, що відбулося близько тижня тому, досягло 387 чоловік. Про це в суботу повідомив представник агентства з ліквідації наслідків стихійних лих країни Сутопо Пурво Нугрохо, пише DW.

"Оновлення станом на 11 серпня щодо землетрусу на Ломбок: 387 загиблих, 13 688 поранених. Пошкоджено 67 875 будинків, 468 шкіл, 6 мостів, 3 лікарні, 10 дитячих клінік, 15 мечетей, 20 офісних будівель", - повідомив він.

У відомстві зазначили, що кількість загиблих може ще збільшитися, оскільки рятувально-пошукові роботи тривають і невідомо, скільки ще людей опинилися під завалами і уламками зруйнованих будівель.

Представник відомства розповів, що для розміщення всіх врятованих не вистачає наметів. Бракує також їжі і ковдр. Щонайменше 400 тисяч людей залишилися без даху над головою або були змушені покинути свої будинки.

Губернатор провінції продовжив строк для ліквідації наслідків підземних поштовхів до 25 серпня.

Нагадаємо, землетрус, який стався 5 серпня на Ломбоці, був настільки сильним, що відчувався на сусідньому острові Балі, де, за даними агентства з ліквідації наслідків стихійних лих, загинули дві людини.

9 серпня острів Ломбок постраждав від нового потужного афтершоку магнітудою 5,9 (за оцінкою Геологічної служби США), який повністю зруйнував пошкоджені першим струсом будівлі. Загалом після недільного землетрусу острів зазнав близько 450 афтершоків, але більшість з них були слабкими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram