ГоловнаСвіт

Число постраждалих через протести в Бухаресті зросло до 440

Демонстранти вимагають відставки уряду і дострокових виборів.

Число постраждалих через протести в Бухаресті зросло до 440
Фото: EPA\UPG

Під час протестів у столиці Румунії Бухаресті постраждало щонайменше 440 осіб, 65 людей доставили в лікарню. Про це повідомляє інформаційне агентство Agerpres.

Серед тих, хто звернувся за допомогою, 24 поліцейських.

Учасники антиурядового протесту в Бухаресті зібралися в п'ятницю на площі перед будівлею уряду, заблокували рух транспорту і намагалися знести паркан. При цьому протестувальники закидали поліцію пляшками та іншими предметами, пише портал Mediafax.

У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Нагадаємо, вчора повідомлялося про 221 постраждалого.

Ініціаторами антиурядової акції протесту під гаслом "Діаспора будинку!" виступили румуни, які живуть і працюють за кордоном. Вони вимагають відставки лівоцентристського уряду в складі Соціал-демократичної партії (СДП) і Альянсу лібералів і демократів, а також проведення дострокових виборів.

Також серед вимог демонстрантів створення однопалатного парламенту, в який будуть входити 300 сенаторів і 100 з них будуть представниками діаспори.

Люди незадоволені податковою системою і пенсійною реформою, системою соціальної допомоги, наполягають на розвитку економіки, галузі сільського господарства та підприємництва.

За різними даними, від 3 до 5 млн румунів виїхали на заробітки за кордон, головним чином, в західноєвропейські країни. Багато з них стверджують, що покинули Румунію через корупцію, низьких зарплат і відсутності перспектив. У країні поширена думка, що живуть і працюють за кордоном румуни - це в основному електорат правої опозиції. Так, на президентських виборах 2014 року Клаус Йоганніс здобув несподівану перемогу, завдяки голосам діаспори.

Румунія вступила в Євросоюз в 2007 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram