ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв залишити "як є" санкції проти Росії

Про це президент США заявив після зустрічі з прем'єром Італії Джузеппе Конте.

Трамп пообіцяв залишити "як є" санкції проти Росії
Дональд Трамп
Фото: lesoir.be

Ситуація з санкціями США щодо Росії на поточному етапі "залишиться як є". Про це в понеділок, 30 липня, заявив президент США Дональд Трамп.

Про це Трамп сказав у Білому домі під час спільної прес-конференції з головою Ради міністрів Італії Джузеппе Конте, передає Німецька хвиля. Під час спілкування з журналістами італійський прем'єр першим торкнувся цієї теми, вказавши, що відмову від санкцій "неможливо собі уявити".

Коментар Трампа зроблений на тлі невгамовної критики на адресу голови Білого дому за його позицію у переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня.

Під час прес-конференції з Конте президент США також знову розкритикував Німеччину за участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2" і недостатньо високі, на його думку, витрати на оборону НАТО.

У п'ятницю, 27 липня, міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що адміністрація Трампа вивчає можливість відмови від штрафних заходів щодо російської алюмінієвої компанії "Русал", введених через її зв'язки з бізнесменом Олегом Дерипаскою.

Раніше прем'єр Італії допустив вето на продовження антиросійських санкцій ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram