ГоловнаСвіт

Сербські адвокати оголосили тижневий страйк через убивство Огняновича

Убивство адвоката, який захищав Мілошевича в Гаазі, називають "останнім у серії нападів".

Сербські адвокати оголосили тижневий страйк через убивство Огняновича
Фото: скриншот видео

Адвокати в Сербії оголосили тижневий страйк на знак протесту проти убивства адвоката Драгослава Огняновича, відомого захистом у суді колишнього сербського лідера Слободана Мілошевича. Як повідомляє Time, страйк почався сьогодні, 30 липня, і триватиме цілий тиждень.

Асоціація адвокатів Сербії заявила, що вбивство Огняновича "найсуворішим чином показало обставини, в яких юристи Сербії ведуть свою професійну роботу". "Це вбивство є лише останнім у серії нападів на адвокатів, багато з яких залишаються нерозкритими", - заявляють адвокати, вимагаючи від влади залучити всі ресурси для пошуку і затримання вбивці.

Асоціація також пропонує винагороду за інформацію про вбивцю Огняновича.

Читайте: Югославський сценарій для Путіна

Нагадаємо, 56-річного Драгослава Огняновича застрелили ввечері в суботу в новій частині Белграда, його син отримав кульове поранення.

Огнянович був частиною юридичної команди, яка захищала Мілошевича в трибуналі в Гаазі, де Мілошевич міг бути засуджений за військові злочини, вчинені під час балканських воєн 1990-х років. Мілошевич помер від серцевого нападу в 2006 році до закінчення судового розгляду.

Огнянович також захищав відомих кримінальних діячів у Сербії. Сербські ЗМІ заявили, що його вбивство може бути однією з серії мафіозних страт, які відбувалися під час триваючої війни між кримінальними бандами в Сербії і сусідній Чорногорії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram