ГоловнаСвіт

Артбригада, яка обстрілювала Маріуполь, візьме участь у параді до 9 травня в Москві

Колишня 5-та окрема гвардійська Таманська мотострілецька бригада, обстрілювала Маріуполь у січні 2015 року.

Артбригада, яка обстрілювала Маріуполь, візьме участь у параді до 9 травня в Москві
Фото: EPA/UPG

У військовому параді на Красній площі в Москві 9 травня візьме участь друга гвардійська Таманська мотострілецька дивізія (колишня 5-та окрема гвардійська Таманська мотострілецька бригада), яка обстрілювала Маріуполь з "Градів" у січні 2015 року.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає ZN.ua.

"Украй цинічним є те, що за даними, якими володіє СБУ сьогодні, друга гвардійська Таманська мотострілецька дивізія, колишня 5-та окрема гвардійська Таманська мотострілецька бригада, яка обстрілювала Маріуполь, візьме участь у параді на Красній площі 9 травня 2018 року", - заявив Грицак на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна".

Як повідомляли, Служба безпеки України вирішила передати в Міжнародний суд ООН докази причетності російських військових до артобстрілу Маріуполя в Донецькій області 24 січня 2015 року.

Нагадаємо, 24 січня 2015 року бойовики обстріляли житловий квартал Маріуполя, в результаті чого загинули 30 осіб, ще 119 були поранені. Спостережна місія ОБСЄ встановила, що обстріл відбувався з території, окупованої терористами "ДНР".

У лютому Генпрокуратура України повідомила про підозру та ініціювала спеціальне досудове розслідування щодо трьох офіцерів Збройних сил РФ і громадянина України, причетних до артилерійського обстрілу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram