ГоловнаСвіт

Reuters: російські найманці, які воюють у Сирії, використовують військову частину на Кубані

Групи людей у цивільному і в камуфляжі бачили на дорозі у військову частину.

Reuters: російські найманці, які воюють у Сирії, використовують військову частину на Кубані
Фото: gazeta.ru

За останній місяць три групи чоловіків, які повернулися з Дамаска, рушали на базу Міноборони Росії в Молькіно під Краснодаром, пише Reuters.

Агентство припускає, що вони працюють у російських приватних військових компаніях. Автобуси з прибулими з Дамаска групами людей у цивільному виїздили в Молькіно з аеропорту 25 березня, 6 квітня і 17 квітня. Їх бачили кореспонденти Reuters.

17 квітня кілька груп чоловіків прилетіли в Ростов-на-Дону чартерним літаком авіакомпанії Cham Wings. В аеропорту вони пройшли через службові приміщення і вирушили в бік Молькіно у кількох автобусах. На КПП бази Міноборони кожен з автобусів зупинився "на одну-дві хвилини" і проїхав далі. У цей момент там чергували двоє військових.

Читайте також: СБУ оприлюднила дані про 20 найманців "Вагнера"

Reuters зазначає, що, згідно із супутниковими картами, ця дорога веде до військової частини Міноборони. На базі в Молькіно дислокована 10 окрема бригада спеціального призначення російського Міноборони. Черговий офіцер бригади повідомив Reuters, що на базу "ніхто не заїжджає". "Ну, бачили і бачили. Не всьому можна, так би мовити, вірити", - сказав він.

Джерела Reuters також говорять, що авіакомпанія Cham Wings перевозить приватних бійців із Росії в Сирію й назад. 5 квітня Reuters уперше повідомив про перельоти Cham Wings між Дамаском і Ростовом-на-Дону, яких немає в розкладі ростовського аеропорту "Платов". Кореспонденти агентства бачили, що на цих літаках із Росії в Сирію вилітають "люди в камуфляжі". За 14 місяців із 5 січня 2017 року Cham Wings здійснила 51 політ із Дамаска і Латакії в Ростов і назад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram