ГоловнаСвіт

НАТО, ЄС і Японія підтримали удари в Сирії

"Це зменшить здатність режиму продовжувати атакувати сирійців хімічною зброєю", - Столтенберг.

НАТО, ЄС і Японія підтримали удари в Сирії
Фото: EPA\UPG

Атаку по об'єктах, які пов'язані з хімічною зброєю в Сирії, здійснену США, Великобританією і Францією, підтримали в НАТО і Євросоюзі. Відповідні заяви зробили генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Європейської ради Дональд Туск і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Так, Столтенберг заявив, що НАТО послідовно засуджувало продовження використання Сирією хімічної зброї як очевидне порушення міжнародних норм та угод.

"Я підтримую дії Сполучених Штатів, Сполученого Королівства та Франції щодо об'єктів хімічної зброї сирійського режиму. Це зменшить здатність режиму продовжувати атакувати сирійців хімічною зброєю", - йдеться в заяві Столтенберга, опублікованій на сайті Альянсу.

"НАТО розглядає використання хімічної зброї як загрозу міжнародному миру та безпеці і вважає важливим захист Конвенції про хімічну зброю. Це вимагає колективної та ефективної реакції міжнародного співтовариства", - зазначив генсек.

Зі свого боку Дональд Туск висловив солідарність з країнами, які завдали ударів по Сирії після застосування хімічної зброї, про що він написав у Twitter.

"Удари США, Франції і Великобританії дають зрозуміти, що сирійський режим разом з Росією та Іраном не може продовжувати цю людську трагедію, принаймні, не заплативши за це. ЄС буде стояти разом з нашими союзниками на боці справедливості", - написав Туск.

Тим часом прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що його країна підтримує рішення США, Франції і Великобританії про завдання ударів по об'єктах у Сирії, пов'язаних з виробництвом хімічної зброї. Про це повідомляє інформаційне агентство Kyodo.

"Ми підтримуємо рішучість Сполучених Штатів, Британії та Франції більше не допустити застосування хімічної зброї", - заявив Абе, відповідаючи на запитання журналістів в Осаці.

Прем'єр-міністр також повідомив, що пізніше в суботу відбудеться засідання Ради національної безпеки Японії, присвячене ситуації в Сирії.

Нагадаємо, Путін назвав удар по Сирії актом агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram