ГоловнаСвіт

Пентагон назвав три головні цілі ракетної атаки у Сирії

Всього союзники випустили 120 ракет.

Пентагон назвав три головні цілі ракетної атаки у Сирії
Фото: EPA\UPG

Під час атаки на об'єкти у Сирії головними цілями стали три "мішені", безпосередньо пов'язані з виробництвом і застосуванням хімічної зброї, розташовані в Дамаску, а також у місті Хомс, приблизно за 100 кілометрів на північ від столиці.

Про це повідомили в ніч на суботу, 14 квітня, у військовому відомстві США, передає "Голос Америки".

Всього під час короткострокової операції американські, французькі та британські сили випустили понад 120 ракет.

"Першою ціллю став військовий науково-дослідний центр, розташований у межах міської межі Дамаска... де досліджувалися технології, пов'язані зі створенням, виготовленням і випробуванням хімічної і біологічної зброї", - повідомив глава Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд під час брифінгу в Пентагоні.

Ще дві цілі були розташовані неподалік від Хомса. Це сховище хімічної зброї на захід від міста - за даними американських військових саме там зберігаються основні запаси зарину, які використовує режим, а також ще один військовий об'єкт "включає як сховище хімічної зброї, так і командний пункт, що має важливе значення".

У Пентагоні наразі не повідомляють, які саме сили було використано під час операції. За словами генерала Джозефа Данфорда, до акції були залучені як морські, так і повітряні сили США, Франції та Великобританії.

Пізніше представник американського військового відомства уточнив, що в операції брали участь щонайменше один американський бойовий корабель, що перебуває у Червоному морі, а також стратегічні бомбардувальники B-1.

За даними джерел газети "Коммерсант", під ударом ракет США, Франції та Британії ввечері у п'ятницю опинилися 10 об'єктів у Сирії. Серед них - штаб Республіканської гвардії. Батальйон 105 (Дамаск); база ППО, розташована під горою Касьюн (Дамаск); аеропорт Мезза (Дамаск); аеропорт Ад-Думейр (Східна Гута); науково-військовий центр у Барзе (район Дамаска); штаб-квартира наукового центру в Джамрайя (передмістя Дамаска); батальйон 41 спецпризначення (передмістя Дамаска); військові підрозділи в Каламуні (північне передмістя Дамаска); військові об'єкти в Кісві (передмістя Дамаска); військові склади у Хомсі.

Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає. Державне телебачення Сирії повідомило, що під час нальоту сили ППО збили 13 ракет у передмісті Дамаска Аль-Кісва.

Відповідаючи на запитання журналістів у Пентагоні, генерал Данфорд підтвердив, що спроби збити ракети коаліції дійсно були зафіксовані. Водночас міністр оборони США Джеймс Меттіс наголосив, що йому невідомо про будь-які втрати у сил США.

У Пентагоні також заявили, що поки не отримали інформації "про будь-яку активність з боку Росії" у відповідь на ракетний удар коаліції.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США не попереджали Росію про атаку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram