ГоловнаСвіт

П'ятьом затриманим у справі про пожежу в Кемерові висунено звинувачення

Основними версіями пожежі в ТЦ названо коротке замикання і "застосування відкритого вогню".

П'ятьом затриманим у справі про пожежу в Кемерові висунено звинувачення
Фото: EPA/UPG

Слідчий комітет Російської Федерації висунув звинувачення п'ятьом затриманим у справі про пожежу в кемеровському ТЦ "Зимова вишня".

Про це заявила офіційний представник відомства Світлана Петренко, передає

РИА Новости.

"Слідчий комітет продовжує встановлювати всіх причетних до трагедії, що сталася", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що у справі про пожежу допитують п'ятьох осіб: технічного директора компанії-власника, орендаря приміщення, в якому сталася пожежа, співробітника і керівника організації, яка обслуговує сигналізацію, а також охоронця, який відключив систему оповіщення.

Зазначають, що в регіоні працює група досвідчених криміналістів з Москви. За словами голови Слідкому Олександра Бастрикіна, основними версіями події слід вважати коротке замикання і "застосування відкритого вогню". Останній варіант слідство розглядає як найменш імовірний.

Пожежа в чотириповерховому ТЦ "Зимова вишня" в Кемерово сталася в неділю, 25 березня. Загинули 64 людини, серед них понад 40 дітей. У лікарнях залишаються 13 постраждалих, більшість з них госпіталізували з отруєнням чадним газом.

За кількістю жертв кемеровська пожежа - одна з чотирьох найбільших у Росії за сто років поряд із пожежами в самарському ВВС (1999-й, 57 жертв), будинку для літніх людей у станиці Камишеватській Краснодарського краю (2007-й, 63 жертви) і клубі "Хромая лошадь" у Пермі (2009-й, 153 жертви).

Середу, 28 березня, оголошено загальноросійським днем жалоби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram