ГоловнаСвіт

У Техасі загинув підозрюваний, який влаштував шість вибухів з початку березня (оновлено)

Перша бомба вибухнула 2 березня, остання - 20 березня.

У Техасі загинув підозрюваний, який влаштував шість вибухів з початку березня (оновлено)
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Протягом поліцейської операції в Сполучених Штатах Америки було вбито підозрюваного у вибухах у Техасі.

Про це повідомляє місцеве видання KVUE.

Підозрюваного вирахували за мобільним телефоном. Його знайшли в одному з місцевих готелів. Під час затримання він спробував скоїти вибух - і по ньому відкрили вогонь.

Оновлення. Шеф поліції Остіна Браян Менлі на брифінгу для преси розповів, що 24-річний підозрюваний активував вибуховий пристрій після того, як його наздогнали поліцейські біля готелю "Раунд Рок", неподалік від федеральної траси на півночі міста.

Раніше американські ЗМІ поширили фотографії розшукуваного з камер зовнішнього спостереження. На них зображено світловолосого чоловіка з кількома посилками в руках.

З початку березня в цьому південному штаті США відбулося шість вибухів, їх жертвами стали двоє людей. Поліція і ФБР вважають інциденти пов'язаними, але деякий час їм не вдавалося знайти виробника саморобних вибухових пристроїв. Президент США Дональд Трамп заявив, що вибухи в Техасі - справа рук "хворих людей", і пообіцяв знайти злочинця. "Ці вибухи в Остіні жахливі. Це явно дуже-дуже хвора людина або, може, люди. Але ми доберемося до суті", - пообіцяв він.

Перша бомба вибухнула 2 березня. Жертвою вибуху став 29-річний Ентоні Стефан Хаус. Він загинув у своєму будинку. Через десять днів відбулися ще два вибухи. 17-річний Дрейлі Мейсон приніс бомбу в посилці додому, де вона і спрацювала. Хлопець загинув, його мати була тяжко поранена. Через кілька годин ще один вибух поранив жінку похилого віку.

Наступного дня в результаті вибуху постраждали дві людини, а 20 березня в результаті двох окремих вибухів - ще дві. Також того дня знайшли ще одну бомбу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram