ГоловнаСвіт

Через отруєння Скрипаля британські політики можуть не приїхати на ЧС-2018 в Росії

Тереза Мей заявила про це під час виступу в парламенті.

Через отруєння Скрипаля британські політики можуть не приїхати на ЧС-2018 в Росії
Фото: EPA/UPG

Відвідування британськими політиками і високопоставленими особами чемпіонату світу з футболу в Росії стоїть під питанням через підозри в причетності Москви до отруєння в Англії колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля.

Про це заявила в середу, 7 березня, виступаючи в парламенті, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, передає DW.

Таким чином, глава уряду підтвердила слова британського міністра закордонних справ Бориса Джонсона, який напередодні відзначив, що "дуже важко припустити, що Великобританія буде представлена в звичайному порядку" на чемпіонаті, якщо виявиться, що Москва причетна до інциденту. Пізніше представник британського МЗС пояснив, що мова йде про присутність на ЧС-2018 політиків і дипломатів, а не участь футболістів англійської збірної.

Джонсон також зазначив, що Лондон може розглянути введення санкцій проти РФ, якщо буде доведена причетність Москви до отруєння колишнього російського військового розвідника Скрипаля і його дочки.

Нагадаємо, Скрипаль, засуджений в Росії за держзраду в 2006 і обміняний пізніше на спійманих в США російських шпигунів, потрапив у лікарню в критичному стані, і влада підозрює отруєння.

Відносини Великобританії та Росії продовжують залишатися напруженими після отруєння колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка радіоактивним полонієм у Лондоні в 2006 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram