ГоловнаСвіт

Росіянку, що видалила груди, суд визнав чоловіком, відмовившись повернути їй дітей

Сама Юлія Савиновських заявляє, що не робила і не планувала робити операцію зі зміни статі.

Росіянку, що видалила груди, суд визнав чоловіком, відмовившись повернути їй дітей
Фото: vesti.ru

Мешканку Єкатеринбурга Юлію Савиновських, у якої відібрали прийомних дітей після того, як вона провела операцію з видалення грудей, визнано місцевим судом чоловіком. З тексту рішення випливає, що саме на цій підставі суддя не дозволив повернути їй дітей, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі..

У понеділок адвокат асоціації "Агора" Павло Чіков опублікував мотивувальну частину рішення суду, прийнятого на засіданні за позовом Савиновських 5 лютого цього року. У своїй позовній заяві вона вимагала скасувати рішення органів опіки, які позбавили її права виховувати прийомних дітей.

У наведеному уривку йдеться, що Савиновських є чоловіком, тому її шлюб з іншим чоловіком вважається недійсним - отже, в такій сім'ї прийомні діти виховуватись не можуть.

"Ідентифікація Савиновських Ю. В. в ролі представника чоловічої статі з урахуванням стану її в шлюбі з чоловіком, прагнення до прийняття соціальної ролі, властивої чоловічій статі, за своєю суттю суперечить принципам сімейного законодавства нашої країни, традицій і менталітету нашого суспільства", - вважає районний суд Єкатеринбурга.

Адвокат, що захищає інтереси Савиновських, повідомив "Новой газете", що в паспорті його підзахисної вказано жіночу стать. За його словами, ніяких документів, які б свідчили про зміну Савиновських статі, в суді продемонстровано не було.

Сама Юлія Савиновських повідомила Російській службі Бі-бі-сі, що не робила і не планувала робити операцію зі зміни статі. За її словами, попри те, що написано в рішенні суду, в своїй сім'ї Юлія зберігає соціальну роль жінки. Це вже не перше подібне рішення районного суду. Він відхиляв позов Савиновських і раніше, але в грудні 2017 року Свердловський обласний суд визнав перше рішення районного суду незаконним і направив справу на повторний розгляд.

Як повідомлялося, в Росії прийомні сім'ї почали повертати дітей в дитячі будинки через брак грошей. На утримання дитини в дитячому будинку грошей виділяється майже в 10 разів більше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram