ГоловнаСвіт

Донька друга Путіна повідомила про спроби СК забрати її дитину через суд Польщі

Росіянка вже кілька років намагається повернути свою доньку.

Донька друга Путіна повідомила про спроби СК забрати її дитину через суд Польщі
Ольга Литвиненко
Фото: скриншот видео

Ольга Литвиненко, колишній депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга і донька ректора Гірничого університету, де президент РФ Володимир Путін захищав свою дисертацію, розповіла, що Слідчий комітет і прокуратура Росії намагаються відібрати в неї дитину, яка народилася в Росії.

Про це вона повідомила під час виступу в литовському Сеймі, передає "Дождь"

"Незважаючи на мій статус у РФ як викраденої, російська прокуратура і СК почали дії, спрямовані на відібрання у мене моєї другої дитини, яка була народжена ще в РФ. Використовуючи міжнародну угоду про правову допомогу між РФ і Польщею (ще від 1996 року), вони зробили спробу забрати мою дитину і повернути її в РФ через судову систему Польщі", - йдеться в заяві Литвиненко, копія якої є в розпорядженні "Дождя".

За її словами, "їм це майже вдалося". "В цей час справа перебуває у Верховному суді Польщі, я ще не впевнена в результаті", - додала вона.

У прес-службі Слідчого комітету і прокуратури цю інформацію не прокоментували.

Ольга Литвиненко з 2007 року була депутатом Законодавчих зборів Санкт-Петербурга від партії "Справедлива Росія". Потім у неї виник конфлікт з батьком - Володимиром Литвиненком, після якого він, за її словами, викрав її доньку. У 2011 році жінка виїхала з країни, після чого Володимир Литвиненко звернувся до Слідчого комітету із заявою про викрадення Ольги. Її адвокат Павло Івлєв вважає, що це було зроблено для того, щоб заблокувати будь-які угоди з нерухомістю.

Литвиненко декілька років намагається повернути свою доньку Марію-Естер. Зараз дівчинку виховує її дідусь Володимир Литвиненко, який, за словами Ольги, не дає їй бачитися з дитиною. 

Литвиненко відмовлявся коментувати звинувачення доньки.

Володимир Литвиненко двічі очолював передвиборний штаб Путіна. Під його керівництвом Путін також захистив кандидатську дисертацію в 1997 році. У 2017 році Литвиненко зайняв 122-ге місце в рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram