ГоловнаСвіт

Трамп звинуватив сенатора-демократа у спотворенні його слів про мігрантів

На думку президента США, такий крок призвів до зриву важливих переговорів.

Трамп звинуватив сенатора-демократа у спотворенні його слів про мігрантів
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп звинуватив сенатора-демократа Діка Дурбіна у зриві переговорів, метою яких було надання допомоги іммігрантам, додавши, що сенатор спотворив його коментарі про Гаїті й африканські країни.

Про це пише "Голос Америки".

"Сенатор повністю спотворив те, що було сказано на зустрічі, де обговорювалася DACA", - написав Трамп у своєму Twitter, посилаючись на Програму відкладеної дії для дітей-іммігрантів (Deferred Action for Childhood Arrivals - DACA), яка надала юридичний захист молодим іммігрантам, відомим як "Мрійники".

У відповідь Дурбін заявив, що Трамп використовував термін "s... hole", коли минулого тижня говорив про Гаїті і африканські країни на зустрічі в Білому домі, присвяченій імміграційній політиці.

"Без довіри не можна домогтися угоди! Дурбін зірвав DACA і шкодить нашим військовим", - додав Трамп.

У Чикаго Дурбін не відмовився від своїх заяв про вимовлені слова президента на зустрічі. Дональд Трамп перебуває під вогнем критики і в США, і за кордоном через слова, які він нібито сказав на зустрічі з сенаторами.

"Я знаю, що сталося. Я готовий відповісти за кожне слово, яке я сказав", - заявив Дурбін у понеділок.

"Щодо цієї зустрічі, я зосереджений на одному: не на самій зустрічі, а на тому, щоб ті, хто перебуває під захистом DACA... мали майбутнє в Америці", - додав він.

Нагадаємо, під час наради в Білому домі Трамп назвав деякі країни Африки "брудними дірами". Після цього представники 54 африканських країн зажадали від президента США вибачень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram