ГоловнаСвіт

У Німеччині скоєно замах на футболіста, звинуваченого в Туреччині в пропаганді тероризму

Він підозрює, що за цим стоїть турецька спецслужба.

У Німеччині скоєно замах на футболіста, звинуваченого в Туреччині в пропаганді тероризму
Фото: EPA/UPG

Сьогодні вночі на автобані біля німецького міста Дюрен обстріляли автомобіль німецького футболіста турецького походження Деніза Накі, пише "Немецкая волна".

За словами Накі, кілька пострілів було зроблено з чорної машини, яка їхала зліва від нього. "Я відразу ж пригнувся і звернув праворуч на смугу для аварійної зупинки. Я був смертельно наляканий", - розповів футболіст. Автомобіль, з якого велася стрілянина, поїхав.

Прокуратура веде розслідування в рамках справи про спробу вбивства. Сам Накі впевнений, що до події причетні турецькі спецслужби, зокрема розвідка MIT. У прокуратурі, втім, поки що не знайшли підтвердження цього, розслідування ведеться за всіма напрямами.

Деніз Накі вважається активним критиком режиму в Туреччині, в квітні 2017 року турецький суд засудив його до 18 місяців умовного терміну за звинуваченням у пропаганді тероризму за висловлювання про Курдську робочу партію (КРП).

Накі народився в німецькому Дюрені в турецько-курдській сім'ї, він грав у молодіжній збірній Німеччини, виступав за гамбурзький клуб "Санкт-Паулі". Зараз він футболіст діярбакирського клубу Amed SK. У Накі подвійне громадянство - Німеччини і Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram