ГоловнаСвіт

У Польщі назвали видворення історика Глембоцького з Росії "актом ворожості"

Депортований історик вивчав злочини радянського режиму проти поляків.

У Польщі назвали видворення історика Глембоцького з Росії "актом ворожості"
Генрик Глембоцкий
Фото: ursa-tm.ru

Польща вважає видворення історика Генріка Глембоцького з Росії "актом ворожості" щодо вчених, які вивчають питання "поневолення поляків" Радянським Союзом.

Про це заявив голова оборонного відомства країни Антоні Мацеревич, повідомляє "112 Україна" з посиланням на Polska Agencja Prasowa.

За словами Мацеревича, депортований історик вивчав злочини радянського режиму проти поляків, що і стало причиною видворення.

"Це відомий історик, який займався, зокрема, тематикою, пов'язаною з органами безпеки радянської держави, дуже глибоко вивчав той апарат, а тому, я думаю, що це акт ворожості щодо тих істориків.., які показують рівень залежності і поневолення поляків Радянським Союзом. Я так це пояснюю", - заявив він.

Польський міністр додав, що особи на кшталт Глембоцького, які розповідають, "чим насправді була радянська тоталітарна система, є небажаними".

Нагадаємо, ФСБ вислала з Росії польського історика Глембоцького, погрожуючи йому "насильницькою депортацією". Це сталося після того, як він прочитав кілька відкритих лекцій про репресії сталінського періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram