ГоловнаСвіт

Популярного в Європі ісламського богослова звинуватили у зґвалтуваннях

Богослов має намір подати зустрічний позов про наклеп на нього.

Популярного в Європі ісламського богослова звинуватили у зґвалтуваннях
Тарик Рамадан
Фото: The Global Muslim Brotherhood Daily Watch

Популярного в консервативних мусульманських колах у Європі професора сучасного ісламу в Оксфордському університеті, богослова єгипетського походження Таріка Рамадана звинувачують у зґвалтуванні.

Як повідомляє Le Parisien, дві жінки, які називають себе жертвами насильства, вчиненого над ними Рамаданом, подали відповідні позови до суду в Парижі. Крім цих двох жертв, ще одна заявила про протиправні дії Рамадана, але поки що не звернулася до суду.

"Дві молоді жінки вже подали позови проти Таріка Рамадана. Третя, Ясміна (ім'я змінено в інтересах безпеки - ред.), розповіла нам, що ісламолог залякував її і погрожував їй", - повідомило видання.

55-річний Рамадан, онук засновника єгипетського ісламістського руху "Брати-мусульмани", після того як стало відомо про подачу першого позову проти нього, заявив про намір подавати зустрічний позов про наклеп на нього. Другий позов він не прокоментував.

Обидві жінки, які звинувачують Рамадана у зґвалтуванні, - француженки, які сповідують іслам. Вони розповіли подібні історії - Рамадан запрошував їх у готелі, де здійснював насильство над ними. Випадок, описаний першою позивачкою, стався 2012 року, друга позивачка розповіла про випадок 2009 року. Третя можлива жертва розповіла, що Рамадан також запрошував її в готель, але вона пішла туди не одна.

Нагадаємо, нещодавно скандал розгорівся навколо голлівудського продюсера Харві Вайнштейна, після того як The New York Times опублікувала інтерв'ю актриси Ешлі Джадд. Після неї про випадки сексуальних домагань режисера заявили Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Меріл Стріп та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram